سید عباس حسینی نیک روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، توزیع کتاب را مقوله ای بسیار مهم دانست و افزود: نگاهی که از نظر علمی به کتاب در این بخش می شود، اشتباها فرهنگی و علمی است در حالیکه باید اقتصادی باشد.
وی با تاکید بر لزوم مزیت هر کالایی ادامه داد: کتابهای کپی پیست شده به دلیل آنکه هیچ مزیتی ندارند به فروش نمی رسند، بنابراین هر کالایی باید مرکزیت و بورس داشته باشد که متاسفانه در ایران چنین بورسی برای کتاب وجود ندارد.
این فعال عرصه نشر اضافه کرد: علاوه بر مقابل دانشگاه تهران که خودبخود بورس کتاب شکل گرفته، کتابفروشان در شهرستان ها و مراکز استانها نیز دور هم گردآمده و به بازار کتاب رونق اقتصادی بخشیده اند در نتیجه فروش آن هم زیاد است در حالیکه تعدادی از کتابفروشی ها به صورت متفرق و جداگانه در بخشی از شهر فعالیت دارند.
مدیر انتشارات مجد پیشنهاد کرد موسسه نمایشگاه های فرهنگی و یا وزارت ارشاد، مکانی را به این کار اختصاص داده و همه کتابفروشان را در مجموعه ای به نام «شهر کتاب» جمع کنند، علاوه بر آن تبلیغات هم انجام شود تا دانش آموزان و دانشگاهیان بدانند در چنین مرکزی کتاب مورد نیاز خود را می توانند تهیه کنند.
** برگزاری نمایشگاه های استانی و هدر رفتن سرمایه
حسینی نیک با بیان اینکه نمایشگاه های هفتگی در استانها سبب هدر رفتن سرمایه زیاد می شود، گفت: با تعطیلی یک ساله چنین نمایشگاه هایی می توان بازارچه دائمی کتاب در همه استانها راه اندازی کرد هر چند می توان از ناشران و کتابفروشی ها هم در این زمینه کمک گرفت.
وی یکی از آفت های حوزه نشر را نبود نگاه حرفه ای به آن دانست و افزود: بسیاری از ناشران و مدیران مسئول نشر چند شغله هستند، یا استاد دانشگاه بوده و یا مسئولیتی در سازمان ها دارند.
حسینی نیک ادامه داد: نیاز است کسی که حرفه ای وارد حوزه نشر می شود، نشر شغل اول او باشد و به دنبال فراهم کردن ابزار و مقدمات انتشاراتی باشد در این صورت است که وی درآمد خود را صرف توسعه انتشارات می کند.
این فعال حوزه نشر گفت: از آنجا که درآمد این حوزه کم است، بسیاری از ناشران خوب و فعال از این عرصه خارج شده و سراغ سرمایه گذاری در جاهای دیگر می روند چون صرفه اقتصادی در این حوزه وجود ندارد.
وی با اشاره به تعداد اندک ناشرانی که هم و غم خود را برای انتشارات گذاشته اند، اظهار کرد: این افراد دارای فعالیت حرفه ای در این عرصه هستند.
** همه دوست دارند ناشر باشند
مدیر انتشارات مجد گفت: به تعداد انگشتان دست شرکت های پخش حرفه ای در کشور داریم که سابقه چند دهه فعالیت در این حوزه را دارند و صادقانه کار می کنند، به دلیل اینکه در مراکز تصمیم گیری مربوط به حوزه کتاب مثل تشکل ها و اتحادیه ها، نگاه به توزیع کتاب سطحی و پایین است و مقوله توزیع را دستکم می گیرند، همه دوست دارند ناشر و نه توزیع کننده باشند.
فراهنگ ** 1880 ** 1071 **1569 خبرنگار: پروین اروجی **انتشار: علی حبیبی