روزنامه آمریکایی در آغاز گزارشی که ضمن آن با خوانیتا خواهر فیدل گفت و گو کرد، نوشت: فیدل کاسترو رهبر فقید کوبا که جمعه گذشته از دنیا رفت، خواهری به نام 'خوانیتا' دارد که معترض سرسخت و صریح اللهجه به سیاستهای او بود.
نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود نوشت: این دو خواهر و برادر از 52 سال پیش که خواهر فیدل کوبا را ترک کرد و در آمریکا سکونت گزید، یکدیگر را ندیده بودند.
حال این خواهر می گوید که از مرگ برادر قلبش جریحه دار شده و احساس می کند تکه ای از وجودش را از دست داده است .
فیدل کاسترو را بسیاری حاکمی ظالم می شناختند که افراد بیگناه بیشماری را کشت و موجب شد بسیاری از کوبایی ها از این جزیره بگریزند .
با مرگ کاسترو هزاران کوبایی ساکن شهر 'میامی' آمریکا به خیابانها ریختند و جشن گرفتند، اما خواهر کاسترو که در فلوریدای جنوبی آمریکا زندگی می کند ، از این افراد اظهار انزجار کرد و در مصاحبه ای با این روزنامه گفت که این گونه واکنش این افراد به مرگ برادرش، قلبش را زخمی کرده است.
وی گفت 'من به احساسات و باورهای همه احترام قائلم اما هرگز نمی توانم یک چنین کاری را از این افراد قبول کنم. این ابدا کار خوبی نیست'.
خوانیتا بیشتر از پنج دهه است که پایش را به کوبا نگذاشته است، اما می گوید که از دور در جریان وضع سلامتی برادرش قرار داشته است.
او هم چون بسیاری از کوبایی ها در بدو امر که فیدل روی کار آمد، شیفته آرمان گرایی او برای برقراری عدالت اجتماعی شد، اما آنگاه که فیدل خود را یک کمونیست معرفی کرد او هم با ابراز ناراحتی از این وضع مانند صدها هزار کوبایی از کشور گریخت.
خوانیتا پس از خروج از کشور کم کم صراحت لهجه پیدا کرد و بخصوص هنگامی که آمار بازداشت شدگان در داخل کشور رو به اوج نهاد وی علنا به سیاستهای برادرش اعتراض می کرد.
او در سال 1963 در مراسم تشییع جنازه مادرش همچنان حالت قهر و دشمنی با برادرش داشت و پس از آنکه به جرم استعمال سیگار مارک آمریکایی، توسط یک نظامی بازداشت شد، تصمیم گرفت خاک کشور را ترک کند.
خانم کاسترو نخست به مکزیکو رفت و در مجامعی مانند سازمان ملل و سایر تجمعات بین المللی علیه سیاستهای برادرش سخنرانی کرده و برادرش را به خیانت به کشور با شعارها و وعده و عیدهای دروغین متهم می کرد.
او پس از چند ماه به میامی آمد چون آنجا را بهترین مکان برای فعالیت سیاسی در تبعید می دانست. اما در همین جا هم بسیاری به وی بدگمان بودند و او را در مبارزاتش همراهی نمی کردند.
خوانیتا در فلوریدا یک باب داروخانه دارد و در حال نگارش کتاب خاطراتش از برادران خود است به نام ' فیدل و رائول؛ برادرانم'. این کتاب قرار است بزودی به انگلیسی ترجمه شود.
خواهر فیدل کاسترو حول محور انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم اشاره کرد که از مخالفان 'دونالد ترامپ' است و او را 'انزجارآور' و 'نفرت انگیز' خواند و گفت که فکر نمی کند هیچ کوبایی ساکن آمریکا به ترامپ رای داده باشد.
خوانیتا کاسترو از هواداران اوباما و سیاست هایش در قبال کوباست، اما در مورد ترامپ معتقد است که وی وجوه مشترک فراوانی با فیدل دارد.
او می گوید که برادرش هرگز بابت کارهایش احساس تاسف نداشت و شاید تا روزی که زنده بود، فکر می کرد رهبری بزرگ است و هرگز به شکستهایش اعتراف نکرد.
وی گفت 'می توانم بگویم که چیزی را از دست داده ام و مردم کوبا هم خواهند گفت که چیزی را از دست داده اند'.
خوانیتا افزود که در مراسم تشییع جنازه برادرش شرکت نخواهد کرد، چون در مراسم تدفین هیچیک از اعضای خانواده اش حضور نداشته است.
اروپام**1591**1479
مترجم:اقدس السادات حسینی **انتشاردهنده:حسن سالک رضائی