1. کتابشناسی تاریخ تشیع:
در این کتابشناسی تعداد 453 کتاب به صورت الفبایی معرفی شده و مشتمل بر موضوعاتی چون: تاریخ ادبیات شیعه، اسلام و تشیع، فرقههای شیعه، حدیث شیعه، مهدویت و مانند آن است. در این نگارش منابع چاپی موجود تا نیمه سال 1393 هجری معرفی شده و زبان غالب منابع فارسی است، اما برخی از منابع عربی هم معرفی شده است. این کتاب 71 صفحه است.
2. کتابشناسی امامت:
این کتابشناسی با معرفی 798 کتاب به زبان فارسی و 359 کتاب به زبان عربی در موضوع مطرح شده امیدوار است که به جامعه علمی خدمت کرده باشد. این کتاب در 168 صفحه تدوین گردیده است.
3. کتابشناسی شبهات پیرامون شیعه و پاسخ به آن:
در قسمتی از مقدمه این کتابشناسی آمده: «کتابهایی که پیرامون این شبههها و پاسخ به آنها نوشته شده فراوانند، نوشتار حاضر در صدد معرفی همه آثار شیعه در این باب نیست بلکه تنها کتابهایی را معرفی میکند که چاپ شده و موجودند... کتاب حاضر با معرفی 507 کتاب فارسی و 360 کتاب عربی به پیشرفت علم در این باب کمک مینماید». این کتاب در 126 صفحه به انجام رسیده.
4. کتابشناسی اربعیننویسی:
تعداد 1248 مدخل در این کتابشناسی معرفی شده که اولاً در ایران به زینت طبع آراسته شده و ثانیاً موجود هستند. ضمناً بعد از نام هر کتاب، که به ترتیب الفبا آمده است، نام نویسنده، شهر و ناشر مربوطه و سال چاپ چنان که مرسوم کتابشناسیهاست ذکر شده. شمارگان صفحات این کتاب 137 است.
5. کتابشناسی اعجاز قرآن کریم:
این کتابشناسی تعداد 378 کتاب فارسی و 1201 کتاب عربی چاپ شده را در این حوزه ارائه نموده تا روشنگری برای اذهان محققان باشد. این کتاب نیز در 160 صفحه منتشر شده.
6. کتابشناسی طب اسلامی:
پدیدآورندگان این کتاب تعداد 652 کتاب، که منابع چاپ شده و موجود تا سال 1393 میباشند را معرفی نمودهاند و لذا از معرفی منابع غیر موجود، یا نسخ خطی، که در دسترس پژوهشگران نیست اجتناب نمودهاند. در این کتابشناسی از تفکیک کتب فارسی و عربی صرف نظر شده، زیرا برخی کتابها به فارسی بوده ولی عنوان عربی دارند و بالعکس. این کتاب 123 صفحه است.
7. کتابشناسی سبک زندگی:
تعداد 1874 منبع فارسی در این کتابشناسی استخراج شده که میتواند دستیابی به حوزه تحقیقاتی این موضوع را آسان نماید. این کتاب در 210 صفحه به پایان رسیده.
8. منبعشناسی معاد:
این کتابشناسی مشتمل بر سه بخش معرفی کتابها – پایاننامهها – مقالههاست. در بخش اول به کتابهای پیرامون معاد با معرفی 1098 میپردازد، و بخش دوم معرفی 240 پایاننامه را در بردارد و بخش سوم شامل 512 عنوان مقاله با محوریت بحث معاد است. این کتاب در 263 صفحه تدوین گشته است.
9. منبعشناسی مثل و ضربالمثل در ادبیات و در قرآن و متون دینی:
فهرست مطالب این کتابشناسی به قرار زیر است:
مقدمه
- مثل و ضرب و المثل در حوزه ادبیات
1-1- کتابهای عربی مثل و ضربالمثل در حوزه ادبیات (98 مورد)
1-2- کتابهای ترکی " " " (66 مورد)
1-3- کتابهای فارسی " " " (995 مورد)
1-4- پایاننامههای " " " (104 مورد)
1-5- مقالههای " " " (156 مورد)
- مثل و ضربالمثل در حوزه قرآن و متون دینی
2-2- پایاننامههای مثل و ضربالمثل در حوزه قرآن و متون دینی (17 مورد)
3-2- مقالههای " " " " (66 مورد)
این کتابشناسی در 238 صفحه به چاپ رسیده.
و حال پدیدآورندگان کتابشناسیهای فوق:
نویسندگان این کتابشناسیها دکتر زهره اخوان مقدم، سید مجید نبوی و رضا مرادیسحر هستند و هدف از نگارش کتابشناسیها را چنین آوردهاند: «قدم اول در هر تحقیق، شناخت منابع آن تحقیق است و محققاتی که قبل از نگارش، اشراف کامل به منابع دارند، پژوهش متقن و استواری ارائه میدهند. در مقابل تحقیقات ضعیف و گاه تکراری و پر خطا، معمولاً معلول عدم آگاهی از منابع و تحقیقات پیشین است که گاه از آن به «پیشینه تحقیق» نیز تعبیر میشود...»
این کتابشناسیها که به همت انتشارات دانشیاران ایران در تهران منتشر شده هر کدام به شمارگان 1000 نسخه چاپ شده است.
لازم به ذکر است آقای سید مجید نبوی، این کتابها را به کتابخانه مجلس اهدا نموده است که بدین وسیله از آن نویسنده محترم قدردانی میگردد.
نرگس ارقشی- کتابخانهی مجلس شورای اسلامی