رییس کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کتابخانه مجلس همچنین از فعالان مجمع کتابخانههای بزرگ کشور باعنوان "مکتب" در داخل کشور بوده و تلاش خود را به حوزه پارلمانی محدود نکرده و دانشجویان و محققان حضور فعالی در این مجموعه علمی دارند.
وی ادامه داد: کتابخانه مجلس با مجموعه "مهتاب" که همان"مجمع مراکز اسنادی" کشور هست نیز با توجه غنای مرکز اسناد و در اختیار داشتن میلیون ها سند ارتباط و تبادل دارد.
مجیدی با بیان اینکه بیش از ده میلیون سند در مرکزاسناد کتابخانه مجلس وجود دارد ، گفت این مجموعه غنی برای پژوهشگران در حوزه تاریخ معاصر بسیار ارزشمند است.، وی همچنین گفت: امیدواریم با گشترش فضای موزه مجلس شورای اسلامی ، به عنوان یکی از نقاط هدف گردشگری در تهران به حساب آید.
وی با بیان اینکه کتابخانه مجلس از کتب خطی بسیاری برخوردار است، گفت: بیش از 26هزار جلد کتاب خطی متعلق به ادوار مختلف تمدن اسلامی در مجموعه کتابخانه نگهداری میشود که به عنوان نمونه نسخه " التفهیم لاوایل صناعه التنجیم" در حوزه نجوم اثر ابوریحان بیرونی است که در فهرست حافظه جهانی هم ثبت شده است.
رییس کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: با توجه به اینکه عمر کاغذ محدود است نگهداری کتابهای خطی در منازل به آنها آسیب وارد میکند لذا باید فرهنگ اهدا و واگذاری و وقف تقویت شود تا این آثار ارزشمند در شرایط محیطی مناسب به نام خود اهداکنندگان یا باعنوان وقف در مراکزی مانند کتابخانه مجلس با استانداردهای لازم نگهداری شوند.
وی توضیح داد: تشکیل کمیته "حافظه جهانی" یکی از برنامههای یونسکو است و رئیس کتابخانه مجلس ، نایب رئیس این مجموعه بوده . این کمیته معرفی وثبت ملی، منطقهای و جهانی آثار مربوط به میراث مکتوب، دیداری و شنیداری ایران را از وظایف خود دانسته و سعی بر رعایت استانداردها در حفظ و نگهداری این آثار به منظور ثبت جهانی دارد.
وی با اشاره به نسخ و آثاری که در کشورهای همسایه نگهداری میشود، گفت: طبیعتا ایران مواریث مشترکی با دیگر کشورها دارد چراکه پهنای ایران فرهنگی کشور از پهنای جغرافیایی بیشتر است و این مواریث مشترک فرهنگی از آسیای مرکزی تا جنوب آسیا، شبه قاره، جهان عرب و حتی بالکان در اروپا و... گستردگی دارد، برای ثبت مشترک جهانی آثاری که امکان ثبت مشترکشان وجود دارد تلاش میکنیم ،نمونه این تلاش؛ ثبت نسخه های مثنوی معنوی مولانا در ایران، افغانستان و ترکیه در حافظه جهانی است.
رییس کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حفظ، نگهداری و مرمت آثار علمی و مواریث مکتوب حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی در کشورهای دیگر اهداف کمیته حافظه جهانی و مراکزی مانند کتابخانه مجلس است و فارق از حضور فیزیکی این آثار در کدام کشور حفظ و نگهداری آنها اهمیت بیشتری دارد و به حفظ میراث مشترک تاکید داریم.
وی به بازتابهای رسانهای درخصوص نحوه حفظ و نگهداری و مرمت تابلوهای نقاشی موجود در مرکز اسناد کتابخانه مجلس اشاره کرد و توضیح داد: اگرچه دغدغه اهالی هنر و رسانه مورد توجه است و با دقت به تذکرات آنها توجه داریم اما معتقدم با توجه به تخصصی بودن مبحث مرمت افراد با تخصص و اطلاعات کامل نسبت به این مهم اظهارنظر کنند.
رییس کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اظهارنظر کرد: کارشناسان کتابخانه مجلس باید پاسخگوی سوالات و انتقادهای هنرمندان باشند و با برقراری تعامل سازنده با منتقدان به اقناع آنان اقدام کنند و از نظرات سازنده شان در این مسیر بهره گیرند.