سه شنبه, 02 آذر 1395 ساعت 12:49

افزایش مراکز علمی و خالی ماندن صندلی دانشگاه ها

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
خالی بودن صندلی دانشگاه ها مساله ای است که امروزه اکثر مراکز آموزش عالی کشور با آن مواجه هستند و تعداد رشته ها و افزایش مراکز مختلف دانشگاهی از دلایل عمده این مساله به شمار می رود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس آمارهایی که از سوی سازمان سنجش اعلام شده است در ازمون سراسری سال 95، تعداد 750 هزار ظرفیت در کشور وجود داشت که 400 هزار داوطلب در دانشگاه ها پذیرفته شدند و 350 هزار ظرفیت نیز خالی ماند.
با بررسی های انجام شده می توان به این نتیجه رسید که افزایش تعداد دانشگاه های مختلف در سطح کشور و همچنین تعدد رشته ها منجر به خالی بودن ظرفیت مراکز آموزش عالی شده است.
بسیاری از مسئولان دانشگاه ها و کارشناسان بر این عقیده هستند که توجه به کیفیت به جای کمیت و ادغام رشته ها از دیگر دلایل عمده خالی ماندن صندلی های خالی در دانشگاه ها به شمار می رود.
بدون شک نوع رشته ها نیز در خالی بودن ظرفیت دانشگاه ها بی تاثیر نیست چرا که بسیاری از رشته ها در برخی استان ها مورد نیاز نبوده و بازار کار ندارند از این رو متقاضی ان نیز کم بوده و منجر به خالی ماندن ظرفیت خواهد شد.
آمارها نشان می دهد که صندلی خالی در دانشگاه های دولتی کمتر دیده می شود بیشتر ظرفیت هایی که خالی می ماند مربوط به سایر مراکز آموزش عالی است و دانشگاه کردستان نیز به عنوان تنها دانشگاه دولتی استان کردستان از این قاعده مستثنی نیست.

**کمتر از 10 درصد ظرفیت دانشگاه کردستان خالی است
رئیس دانشگاه کردستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه دانشگاه کردستان تنها دانشگاه دولتی استان است لذا سعی کرده ایم که ظرفیت ها را با حفظ کیفیت بالا ببریم.
فردین اخلاقیان افزود: متاسفانه آمار دانشجویان دولتی در استان از میانگین کشوری پایین تر بود از این رو برنامه ریزی های متعددی در راستای افزایش ظرفیت دانشجو در این مرکز انجام داده ایم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه هم اکنون ظرفیت ما در مقطع ارشد و دکترا 100 درصد پر است گفت: در مقطع کارشناسی نیز درصد بسیار پایینی یعنی چیزی کمتر از 10 درصد ظرفیت خالی داریم.
رئیس دانشگاه کردستان اظهار کرد: دلیل اصلی خالی ماندن این چند درصد نیز وجود برخی رشته هایی است که در استان مورد نیاز نیست و تلاش داریم در سال های آینده رشته هایی که دارای متقاضی بیشتری هستند را جایگزین کنیم.
وی با بیان اینکه در همین راستا و براساس وجود متقاضی و نیاز استان، رشته زبان و ادبیات کُردی و موسیقی را راه اندازی کردیم ادامه داد: هم اکنون در دانشگاه کردستان رشته های علوم انسانی و مهندسی از استقبال بیشتری برخوردار هستند و ما سعی داریم رشته های هنری را نیز گسترش دهیم.
اخلاقیان یکی از مشکلات در زمینه رشته های هنری در دانشگاه را عدم وجود دبیرستان های هنری در استان ذکر کرد و گفت: هم اکنون دبیرستان های هنری در استان وجود ندارد و یا اگر هم باشد بسیار کم است و این مساله منجر به عدم وجود دانشجو در رشته های هنری شده است.
وی اظهارکرد: با توجه اینکه استان کردستان یک استان هنری است امید می رود با دایر کردن و یا افزایش تعداد دبیرستان های هنری در استان شاهد به بار نشستن رشته های هنری در دانشگاه های استان و افزایش دانشجویان متقاضی در این رشته ها نیز باشیم.
دانشگاه کردستان هم اکنون دارای حدود 9 هزار و 100 دانشجوی فعال در 51 رشته کارشناسی، 91 رشته کارشناسی ارشد و حدود 28 رشته در مقطع دکترا دارد.

**خالی ماندن 2 هزار صندلی در دانشگاه های آزاد کردستان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز معتقد است: اگر مساله ظرفیت دانشگاه ها با چند سال گذشته مقایسه شود با توجه به افزایش تعداد مراکز دانشگاهی طی این سال ها، هیچ ظرفیت خالی در دانشگاه ها وجود ندارد.
محمد قربان کیانی افزود: افزایش پذیرش دردانشگاه ها و تشکیل پردیس های وابسته به دانشگاه های دولتی امروزه موجب شده که هم اکنون بسیاری از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با ظرفیت خالی روبرو شوند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت دانشگاه آزاد در استان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا پر است گفت: در مقطع کارشناسی 2 هزار ظرفیت خالی وجود دارد که کاهش سقف اعلامی پذیرش دانشجو در برخی رشته ها در این خالی ماندن بی تاثیر نبوده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج اظهار کرد: ما در برخی از رشته ها ظرفیت پذیرش دانشجو داریم اما براساس سقف اعلام شده دانشجو پذیرش شده وهمین امر موجب خالی ماندن صندلی در این رشته ها می شود و در برخی از رشته ها نیز تعداد متقاضی کاهش یافته است.
وی ارتقای کیفیت را یکی دیگر از دلایل اصلی خالی ماندن صندلی در دانشگاه ها عنوان کرد و افزود: ما از این ظرفیت های خالی در زمینه ارتقای کیفیت و انجام فعالیت های پژوهشی، فرهنگی، دانش بنیان و غیره بهره می گیریم.
کیانی بیان کرد: همچنین از این ظرفیت خالی در زمینه پذیرش دانشجوی خارجی نیز استفاده کرده و هم اکنون دانشجویانی را از اقلیم کردستان عراق در رشته های مختلف پذیرش کرده ایم.
به گفته وی امروزه در تمام دنیا بحث تولید علم و فعالیت های دانش بنیان در دانشگاه ها مطرح است و کمیت و تعداد دانشجو مدنظر نیست و ما نیز براین اساس حرکت کرده و بیشتر از کمیت، مقوله کیفیت را مدنظر داریم.
در حال حاضر حدود 20 هزار دانشجو در 420 رشته در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های آزاد استان کردستان مشغول به تحصیل هستند.

**30 درصد ظرفیت دانشگاه پیام نور کردستان خالی است
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور کردستان نیز تعدد مراکز آموزش عالی را دلیل اصلی خالی ماندن صندلی در دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: هم اکنون در دانشگاه پیام نور کردستان نیز 30 درصد ظرفیت خالی وجود دارد.
جواد خانلری با بیان اینکه هم اکنون دانشگاه پیام نور کردستان به سمت آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی پیش می رود افزود: ارتقای کیفیت نیز در این دانشگاه مورد نظر است و با تمام توان در این راستا تلاش می کنیم.
وی در ادامه رشته های پرمتقاضی دانشگاه پیام نور کردستان را حقوق، روانشناسی و رشته های فنی ذکر کرد و گفت: هم اکنون رشته مورد نیاز این دانشگاه علوم اجتماعی و گرایش های مربوط به آن است که در تلاش هستیم این رشته را نیز وارد کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور کردستان با بیان اینکه دانشگاه پیام نور برخلاف سایر دانشگاه ها به جای استاد محور بودن دانشجو محور است افزود: کتاب های این دانشگاه کامل است و دانشجو با مطالعه کتاب تمام مطلب را می گیرد و نیازی به حضور در کلاس نیز ندارد.
خانلری اظهار کرد: این امر موجب می شود دانشجویان ما از لحاظ پذیرش در مقاطع بالاتر تحصیلی و استخدامی شانس بیشتری داشته باشند.
به گفته وی در آزمون سراسری امسال در مقطع کارشناسی ارشد 610 نفر از پذیرفته شدگان در سطح کشور از فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور کردستان بودند.
تعداد کل دانشجویان دانشگاه پیام نور کردستان هم اکنون 14 هزار و 459 نفر است که 13 هزار و 700 نفر از این دانشجویان در مقطع کارشناسی و حدود 700 نفر نیز در مقطع ارشد تحصیل می کنند.
7348/1904
**خبرنگار: افسانه گلباغی/** انتشار دهنده: مسعود احمدی

اطلاعات تکميلي

خواندن 888 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

آخرین اخبار

اخبار انتشارات دیجیتال

پربازدیدترین اخبار