به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان بسیج جامعه زنان کشور، مینا بیابانی در دیدار با خانواده مرحومه مرضیه دباغ افزود: وی توانسته بود ضمن حضور موثر سیاسی و اجتماعی، خانواده ای مستحکم داشته و فرزندان موفق و خوبی را نیز تربیت کند.
وی با بیان خاطره ای از آن مرحوم که توسط یکی از سرداران سپاه نقل شده بود پرداخت و گفت: « اوایل جنگ، آن زمانی که در کردستان ضدانقلاب تحرک زیادی داشت و آن منطقه را شلوغ کرده بود، سمت غرب کشور که به کرمانشاه منتهی می شد نیز شرایط خوبی نداشت. زمستان سردی بود و ما برای بازدید از پادگان ابوذر به آنجا رفته بودیم، ساعت هشت و نیم شب دیدیم یک خانم وارد پادگان شده است! پرسیدیم: این خواهر کیست؟ گفتند این خواهر دباغ فرمانده سپاه همدان است.
بیابانی افزود: همه ما به وی احترام گذاشتیم، بانو دباغ در آن هوای سرد با انگیزه، جدی، محکم و مقتدر وارد پادگان شده و کارها را سرانجام دادند.
** ولایتمداری شاخصه اصلی مادرم بود
رضوانه دباغ، یکی از دختران مرحومه حدیدچی دباغ و از زندانیان سیاسی دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که قریب شش ماه در زندان های ساواک زندانی بود، درباره ویژگی های مادرشان گفت: فصل الخطاب صحبت های من، فرمایشات مقام معظم رهبری که بحمدالله مادر با آن روشنگری و بصیرتی که رهبری فرمودند: ثابت قدم، بر صراط مستقیم و پیرو ولایت؛ باقی مانند و این افتخاری است برای 'مادر انقلاب' و زیبنده است چنین نامی که به وی داده شده است.
وی ادامه داد: ما افتخار می کنیم که فرزندان چنین مادری هستیم و امیدواریم بتوانیم رهرو راه وی که پیرو راه فاطمه زهرا و زینب کبری (س) و امام خمینی(ره) بودند، باشیم.
دختر مرحوم مرضیه دباغ، مادر را سکان هر خانواده ای دانست و گفت: مادر ما هم با عملیاتی کردن سیره معصومین، تمسک به قرآن، عمل کردن به دستورات معصومین ما را تربیت کرد و ما خدا را شاکریم که در چنین خانواده ای تربیت اسلامی دیده و بهره آن را برده ایم و امیدوارم بتوانیم آبروی خانواده را تا آخر حفظ کرده و باقی بر ولایت تا لحظه جان دادن باشیم.
این بانوی مبارز انقلابی با اشاره به اینکه پدر خانواده حاج حسن دباغ در قید حیات هستند و وی نیز آگاهانه در جرگه مبارزان بودند اما این مبارزه خیلی مشهود نبوده است، گفت: نویسنده کتاب خاطرات مادر بسیار اصرار بر مصاحبه با پدرم داشت که وی قبول نکرد و گفت: با خدا معامله کرده ام و آنچه که باید اثرش را می بینید.
**مادرم فراجناحی بود
وی با اشاره به شیطنت ها و فعالیت های برخی از شبکه های خارجی که قصد دارند وجهه مرحومه مرضیه دباغ را مختص به یک گروه نشان دهند، گفت: مادرم، فراجناحی بودند، وی بعد از جریان فتنه 88 حقیقتا بی قرار بود و هر جا، هر زمانی و هر شبکه ای می خواستند، خستگی ناپذیر دعوت آنها را قبول کرده و از ولایت حمایت می کردند.
وی با تاکید بر اینکه حمایت مادرم از ولایت بازی نبود بلکه باطنی بود، گفت: این دست فعالیت های شبکه های خارجی، مغرضانه و موذیانه است، دشمنان ما متحد شده اند و می خواهند ریشه اسلام و ریشه ولایت فقیه را بزنند و در این میان مرحوم مرضیه دباغ نباید ملعبه قرار گیرد.
**بصیرت و دشمن شناسی را به جوانان بیاموزیم
این زندانی سیاسی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، با اشاره به اهمیت دشمن شناسی جوانان و تبین دشمنی آنها با نظام جمهوری اسلامی و اسلام، خاطرنشان کرد: باید ریشه ظلم را علنی کرد، باید برای جوانان گفت که وقتی سال 1311 برای مکان فعلی ساواک – موزه عبرت- برنامه ریزی می شود، آن هم توسط چه کشورهایی! قصدشان چه بود! اینها ریشه موزه عبرت است.
وی با بیان اینکه اگر ما در موزه عبرت فقط از شکنجه ها بگوییم، جوانان آزار می بینند، افزود: من با تکلیف به آنجا می روم و باید بگویم که تفکر دشمن چیست و چرا از سال 1318 شروع به آزار و اذیت مردم ایران کردند، باید برای جوانان تبیین کرد قصد دشمنان ریشه کن کردن تفکر حقیقی اسلام ناب محمدی (ص) است.
رضوانه دباغ در ادامه با اشاره به اینکه هر جا که گیر کردیم و گمراه شدیم، به خاطر 'منیتی' است که متاسفانه همه ما ناخودآگاه به آن مبتلا هستیم، بر ورق زدن و خواندن، توجه کردن، زندگی کردن با وصیتنامه الهی – سیاسی امام خمینی(ره) تاکید کرد و آن را اثرگذار و منقلب کننده دانست.
** نقش مهم مادران در هدایتگری و روشنگری اعضای خانواده
این زندانی سیاسی قبل از انقلاب اسلامی، روشنگری و نقش هدایتگری که مادران برای فرزندانشان دارند را بسیار قابل اهمیت دانست و افزود: ما خیلی راحت از کنار فرمایشات رهبری می گذریم و دچار یک جنایت و خیانت ناخودآگاه می شویم، برای مثال 'سبک زندگی' که ایشان فرمودند اگر هرکدام از ما به دور از جلسات آن را عملی کنیم، آن وقت جایگاه 'مادر' در خانواده مشخص می شود.
** مادر؛ از هشت سالگی قرآن و رساله را جز زندگی مان کرد
در ادامه این دیدار، 'راضیه دباغ' فرزند ارشد خانواده دباغ؛ تربیت اسلامی، آشنایی فرزندان از طریق خانواده ها با شرایط قبل از انقلاب، چرایی آغاز مبارزات علیه رژیم طاغوت،بیان نقاط قوت انقلاب را از مهمترین ملزومات تربیت انقلابی دانست و افزود: روحانیت باید بیش از آنچه امروز می بینیم در درون خانواده ها وارد شده و والدین و همراستا با قشر طلبه و روحانی، مبانی اسلامی را هم پایه مسائل اقتصادی و سیاسی به جوانان بیاموزند.
وی در ادامه با اشاره به پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی که خانم دباغ را « بانویی مبارز، انقلابی و خستگی ناپذیر» نامیده بودند، اظهار داشت: در خیلی از خانواده ها خانواده داری مرسوم نیست؛ اما من به جرات می توانم بگویم که ما زحمات و توجه خاصه مادر به مسائل عقیدتی که ما را از سن حدود 9 سالگی با نماز و قرآن آن طور که برای که شاگردانش را آشنا می کرد، آشنا کرد دارای تربیت اسلامی هستیم.
وی ادامه داد: وقتی ما به سن هشت سالگی می رسیدیم، قرآن و رساله جزئی از زندگی ما بود و مادر این نوع تربیت را به ما آموخت و امیدواریم ما هم بتوانیم آن را برای بچه های خودمان و جامعه عملی کنیم.
مرضیه حدیدچی معروف به طاهره دباغ از مبارزان انقلاب اسلامی بود که پنجشنبه گذشته در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) درگذشت.
وی از زندانیان سیاسی، فعال در مبارزه مسلحانه با رژیم پهلوی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و از بنیانگذاران سپاه پاسداران بود.
حدیدچی سال 1318 در همدان بدنیا آمد و در زمان حیات خود سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی شد و در سال های اخیر از اعضای شورای مرکزی جمعیت زنان انقلاب اسلامی و مدرس واحد معارف اسلامی دانشگاه علم و صنعت بود.
اجتمام**7268** 1569
دریافت کننده: مهناز بیرانوند *انتشار: علی حبیبی