'سید محمد نقیب العطاس' اسلام شناس و فیلسوف مالزیایی و بنیانگذار موسسه بینالمللی اندیشه و تمدن اسلامی (ایستاک) است، سال 1950 میلادی یعنی همان سال هایی که آشنایی با نسخه های خطی اسلامی را آغاز کرد، کتابخانه ای در منزلش تاسیس نمود تا میزبان نسخه های گرانبهایی از کتاب ها باشد.
قدیمی ترین کتاب در این کتابخانه 'مقدمه ابن خلدون' چاپ سال 1902 میلادی است. این کتابخانه همچنین میزبان کتابهایی از فلاسفه و اندیشمندان جهان به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسه، آلمانی و مالایی است.
پروفسور 'فرید العطاس'، جامعه شناس و استاد دانشگاه ملی سنگاپور فرزند این فیلسوف مالزیایی است که پس از بازدید از کتابخانه علامه جعفری در ایران تصمیم گرفت با الهام از فرزندان وی کتابخانه پدر را حفظ کند.
در این کتابخانه بیش از 15 هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف همچون ادیان مختلف از بودیسم تا مسیحیت و اسلام، علوم اجتماعی و سیاسی، فقه و فلسفه اسلامی، تاریخ، حدیث و سیره پیامبر اکرم (ص)، مطالعات زنان و موضوعات متفرقه دیگری می توان یافت.
نقیب العطاس یک بار پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و دو بار پس از آن به ایران سفر کرد تا بیشتر با دیدگاه اندیشمندان اسلامی ایران آشنا شود.
وی که در همه سفرهای خود به دیگر کشورهای دنیا از کتابخانه های زیادی بازدید می کرد کتاب هایی از ایران نیز با خود به مالزی برد.
از نویسندگان و اندیشمندان ایرانی که کتاب هایی از آنها در این کتابخانه موجود است می توان به کتاب هایی از شهید مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی اشاره کرد.
'دایره المعارف بزرگ اسلامی' چاپ مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی ایران از دیگر کتاب های منتشر شده در ایران است که زینت بخش کتابخانه سید نقیب العطاس است.
طی سال های گذشته برخی از آثار نقیب العطاس که عمدتاً در تربیت نسل جدید بر اساس مبانی اسلامی و نقد مبانی تربیت اخلاقی غرب است، به فارسی ترجمه شده است.
وی همچنین تحقیقات بسیاری در مورد عارفان مالایایی و نظرات عرفانی آن ها دارد.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی


