هفته کتاب و کتابخوانی بهانه ای شد تا با تهیه گزارشی از وضعیت کتابخانه های سطح شهرستان چابهار و سرانه فضای کتابخانه به گفت وگو با شهروندان و برخی از مسئولان بنشینیم.
شماری از شهروندان چابهار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از نبود کتابخانه در شهر چابهار گله کردند و خواستار احداث تعداد کتابخانه های بیشتری در نقاط مختلف شهری و مناطق روستایی شدند.
احمد بلوچ یکی از شهروندان و فعالان اجتماعی فرهنگی چابهار اظهار داشت: متاسفانه برخلاف نام و آوازه بلند چابهار امکانات و خدمات ارایه شده در زمینه آموزشی، راهسازی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی و آب متناسب با جمعیت نیست و مردم با مشکلات بی شماری رو برو هستند.
کمال کشکوری نیز گفت: در شهر چابهار تنها سه کتابخانه وجود دارد که به دلیل فاصله زیاد و نبود درآمد کافی خانوارها برای رفت و آمد، افراد انگشت شماری می توانند در آنها حضور پیدا کنند و بعد از گذشت چندین سال اعضای هر کتابخانه خیلی اندک هستند.
ندیم بادغن هاشمزهی از دیگر شهروندان چابهاری نیز بیان کرد: هیچ یک از روستاهای چابهار دارای کتابخانه نیستند و به دلیل نبود اینترنت هیچ منبع و کتابی برای انجام تحقیق دانشجویی وجود ندارد.
رئیس شورای اسلامی شهر چابهار هم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فرهنگ کتاب و کتابخوانی علاوه بر برنامه ریزی صحیح فرهنگی باعث حفظ هویت قومی و ملی و ایستادگی در مقابل هجوم فرهنگی بیگانگان خواهد شد.
مسعود بلیده ای افزود: یکی از مهمترین راهبردها در یک برنامه ریزی صحیح فرهنگی، رواج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه است.
وی ادامه داد: مجموعه شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر برای کمک به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.
وی افزود: بزودی اراضی با کاربری های فرهنگی و کتابخانه ای در سطح شهر شناسایی و برای ساخت کتابخانه در اختیار مسئولان قرار داده می شود.
وی بیان کرد: سرانه فضای فیزیکی کتابخانه های چابهار باید به میانگین کشوری برسد تا بتوان بسیاری از مشکلات فرهنگی و سرانه پایین مطالعه مفید را حل کرد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان چابهار نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 43 هزار جلد کتاب با 37 هزار عنوان در پنج کتابخانه سطح این شهرستان وجود دارد و حدود سه هزار نفر عضو کتابخانه ها هستند.
زیبا مهدی زاده افزود: سرانه فضای فیزیکی کتابخانه های چابهار هفت دهم درصد و سرانه مطالعه مفید در شهرستان چابهار نیز بشدت پایین است بطوریکه در مجموع پنج کتابخانه موجود این شهرستان هزار و 84 مترمربع زیربنا دارند.
وی بیان کرد: براساس استاندارد کشوری برای هر 100 نفر باید هشت مترمربع فضای کتابخانه ای وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: براساس سند چشم انداز و جمعیت فعلی 264 هزار نفری شهرستان چابهار باید بیش از 20 هزار مترمربع فضای جدید کتابخانه ساخته و با امکانات لازم و عناوین کتاب های مورد نیاز علاقه مندان تجهیز شود.
وی تصریح کرد: اعتبارات در نظر گرفته شده برای کتابخانه های سطح شهرستان چابهار خیلی ناچیز است و برای نگهداری و تجهیز آنها کفایت نمی کند.
وی خواستار ساخت فضاهای جدید کتابخانه ای در شهر چابهار، مراکز بخشها، دهستانها و روستاهای پرجمعیت شد.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با 264 هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان (مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
3043**6081 / 6075*خبرنگار: رستم کریمی نژاد ** انتشار دهنده: زهرا هجینی نژاد






