به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در دومین آیین اختتامیه «نشان دهخدا» افزود: انتظاری که از جامعه علمی به عنوان خادمان فرهنگ مکتوب داریم معرفی کتابهای خوب است، این کتابها گاهی میان انبوه کتابسازیها مغفول میماند.
وی درباره تعداد کتابهای منتشر شده در سال ١٣٩٥ اظهار کرد: در سال جاری 6 هزار و 3٨١ جلد در حوزه عملی و فنی، ٨ هزار جلد در حوزههای ریاضی و علوم طبیعی داشته ایم.
وی ادامه داد: یک هزار و 770 عنوان کتاب مرتبط با تاریخ و جغرافیا، یک هزار و ٦٩٧ عنوان کتاب مربوط به فلسفه، پنج هزار و ٧٠٥ عنوان کتاب ادبیات، یک هزار و ٣٧٩ عنوان کتاب مرتبط با هنر و چهار هزار و 761 عنوان کتاب مذهبی و دینی منتشر شده است.
صالحی افزود: در دورههای قبل آمایشهای موضوعی، این توازن را نداشت اما اکنون علاوه بر افزایش کمی کتاب، آمایش موضوعی آنها نیز متوازی شده و میتوان گفت جریان علمی در سطح کشور در تولیدات مکتوب فعال شده است.
معاون فرهنگی وزیر یادآور شد: باید از هیاتهای علمی و جامعه دانشگاهی تقدیر کرد، جامعه علمی، پشتوانه کیفیت فرهنگ مکتوب است، این جامعه کنار کمیتها؛ استانداردهای کیفی را نیز بالا میبرد.
صالحی با برشمردن کاستیهای جامعه علمی گفت: نقد علمی فرهنگ مکتوب به حضور جامعه علمی نیاز دارد، نقد هنوز در کشور ما جدی نیست و تا وقتی نقد جایگاه خود را پیدا نکند، تولید کیفی کتاب میسر نمیشود، در این شرایط هر کسی میتواند قلم دست بگیرد و بنویسد.
صالحی با اشاره به مشکلات بخش فرهنگ کتابخوانی تاکید کرد: در فرهنگ کتابخوانی یکی از مشکلات این است که فرد نمیداند چه بخواند و چون نمیداند، عطایش را به لقایش میبخشد. راه داشتن یک جامعه کتابخوان این است که جامعه علمی کتاب را معرفی کند.
به گفته وی، اگر اتصال جامعه علمی و فرهنگ مکتوب کمرنگ شود، آن فرهنگ قطعا از دست میرود.
فراهنگ**1880*1823دریافت کننده: پروین اروجی* انتشار دهنده: طاهره نبی اللهی