به گزارش ایرنا، در حالی که ورود به دانشگاه در فاصله سال های 1360 تا اوایل دهه 1380 یک آرزوی دور و دراز بود، امروزه جامعه با معضلی به نام صندلی های خالی دانشگاه ها مواجه است.
در آن دوره زمانی که هنوز تعداد آموزشگاه های تقویتی کنکور و عناوین کتاب های کمک درسی از تعداد انگشتان دست فراتر نمی رفت، رقابت سختی میان متقاضیان ورود به دانشگاه ها برقرار بود و قبولی در یکی از دانشگاه های دولتی کشور، شاخص مهمی برای سنجش جایگاه اجتماعی افراد محسوب می شد و دانشجویان دانشگاه ها در میان فامیل و اهل محل شناخته شده و معتمد می بودند.
این در حالی است که گفته می شود امروز حدود 300 هزار صندلی خالی در دانشگاه های کشور وجود دارد.
در این میان آذربایجان شرقی با بیش از سه میلیون و 800 هزار نفر جمعیت حدود 222 هزار دانشجو دارد، اما آمارها مبین افزایش صندلی های خالی مراکز دانشگاهی استان به عنوان تبعی از کشور است.
کارشناسان می گویند هر چند افزایش شمار صندلی های خالی مراکز دانشگاهی با توجه به کاهش جمعیت متقاضی ورود به دانشگاه تا حدودی طبیعی است، اما رشد تصاعدی تعداد مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی در سال های قبل عامل اصلی بروز چنین پدیده ای و رفع آن نیازمند چاره اندیشی است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: 24هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند که 40 درصد آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.
محمدتقی اعلمی افزود: در حدود 500 نفر از ظرفیت پذیرش این دانشگاه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از مجموع ظرفیت کلی اعلام شده برای پذیرش ثبت نام نکرده اند.
وی ادامه داد: در حدود 200 نفر از ظرفیت مقطع دکتری این دانشگاه به دلیل به حدنصاب نرسیدن نمره درنظر گرفته شده برای پذیرش شرکت کنندگان در آزمون دکتری خالی مانده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: از مجموع 155 دانشگاه فعال در استان آذربایجان شرقی، 49 واحد، مرکز و آموزشکده سما مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است.
جواد انگجی ادامه داد: حدود 80 هزار نفر دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند که معادل 36 درصد کل دانشجویان دانشگاه های استان است.
وی با بیان اینکه 42 درصد از اعضای هیات علمی استان در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی فعالیت میکنند اظهار کرد: از نظر وضعیت نیروی انسانی در شرایط مناسبی به سر میبریم که نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است از طرفی درآمدهای غیر شهریهای در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجانشرقی نیز از تحصیل حدود 11 هزار دانشجو در دانشگاههای علمی کاربردی استان خبر داد و گفت: 50 درصد صندلیهای این دانشگاهها خالی است.
قالیچی اظهار کرد: پنج هزار و 915 نفر در مقطع کاردانی، چهار هزار و 963 نفر در مقطع کارشناسی و 39 نفر در مقطع کارشناسی ارشد در مراکز علمی و کاربردی استان در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر کاهش دانشجو مشکل اکثر مراکز آموزش عالی در کشور بوده است، خاطرنشان کرد: البته این آمار بدون احتساب ورودیهای بهمن این دانشگاه و نتایج تکمیل ظرفیت اعلام میشود و با ورود دانشجویان جدید بخشی از کمبود دانشجو در این دانشگاه رفع میشود.
گزارش از: مینا بازگشا**انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
6120/518