به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم اختتامیه بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشجویی روز سه شنبه با حضور سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب و جمعی از مسوولان جهاد دانشگاهی برگزار شد.
در این مراسم از دانشجویان برگزیده و تقدیری در جشنواره تجلیل شد.
نام دو انتشاراتی نیز به عنوان ناشران فعال که بیشترین کتاب را در رابطه با این جشنواره منتشر کردند، در میان برگزیدگان بود.
فرهاد تیمورزاده مدیر انتشارات تیمور زاده در این مراسم گفت: آرامش و امنیت لازمه توسعه فرهنگی است که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به آن رسیده ایم.
وی افزود: آنچه صنف ناشران را آزار می دهد و آرامش را از فضای کسب و کار آنها می گیرد، قوانین دست و پاگیر سازمان تامین اجتماعی است بنابراین بعنوان نماینده این صنف پیشنهاد بازنگری یا توقف اجرای ماده 50 قانون تامین اجتماعی را دارم.
تیمور زاده اضافه کرد: در صورت رفع این مساله، باقی مشکلات نظیر گرانی کاغذ را خود ناشران می توانند حل و فصل کنند اما با این سازمان کسی نمی تواند کنار آید.
وی پیشنهاد کرد طرح تخصیص کاربری فرهنگی شورای شهر نیز مورد بازنگری واقع شود.
به گفته تیمور زاده، تا این طرح به سمتی سوق پیدا نکند که بتوان از املاک و آپارتمان های مسکونی مناسب با هدف توسعه ویترین و کتابفروشی ها بهره برداری کرد، نباید انتظار توسعه مطلوب در این حوزه را داشت هرچند رد پای تامین اجتماعی نیز در این طرح به چشم می خورد.
وی ادامه داد: هفته کتاب فرصت خوبی بود تا دولت برای ترویج و تشویق به کتاب خوانی در این حوزه گام بردارد و طرح 30دقیقه مطالعه در ابتدای ساعت کاری را الزامی کند. صرف این زمان به مطالعه به کار افراد لطمه ای نمی زند و اگر بخوبی اجرا شود آثار مثبت و مبارکی را در میان مدت و بلند مدت خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کار مفید در سازمان های دولتی و خصوصی به اندازه کافی انجام نمی شود، خاطر نشان کرد: مطالعه در محیط کار باعث می شود افراد از نظر فکری و فرهنگی ارتقا یابند و بر دانش و آگاهی آنها افزوده شود.
تیمور زاده با بیان اینکه همه کارکنان کتابفروشی و دفتر مرکزی این انتشاراتی ملزم به خواندن کتاب در نیم ساعت ابتدای کار خود هستند، گفت: کتابهای مورد نظر را برایشان خریداری می کنیم تا مطالعه کنند.
وی گفت: می توان این طرح را هفتگی هم در سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی اجرا کرد بنابراین انتظار است در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود مدعی کتابخوانی است این کار آغاز شود و کم کم به سایر نهادها تسری یابد.
به گفته تیمورزاده، اجرایی کردن این کار دشوار است اما شایسته است گام های نخست آن توسط وزارت فرهنگ برداشته شود.
فراهنگ**1880*1823خبرنگار: پروین اروجی* انتشار دهنده: طاهره نبی اللهی