به گزارش ایرنا، علی رمضانی روز سه شنبه در آیین تجلیل از کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان سمنان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی این استان افزود: امکانات در کتابخانه ها پنج برابر نیاز مردم فراهم است اما مساله اصلی این است که مردم نمی دانند چه کتابی می تواند به نیازهای آن ها پاسخ دهد.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان امر و گروه های مرجع که مردم به آن ها اعتماد دارند باید در این زمینه تلاش کنند تا بتوانند کتاب های مناسب برای هر قشر را به به درستی به مردم معرفی کنند تا فرهنگ کتابخوانی در جامعه افزایش پیدا کند.
مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور یادآور شد: سالانه 2 میلیون نسخه منبع جدید به کتابخانه ها اضافه می شود که یک چهارم آن را مردم تهیه می کنند.
رمضانی بر ترویج بیشتر اهدا کتاب در جامعه تاکید و اضافه کرد : مسئولان باید برای فرهنگ سازی و ترویج اهدای کتاب، ابتدا از خود شروع کنند و کتاب های کتابخانه های خود را به کتابخانه های عمومی اهدا کنند تا مردم بیشتری بتوانند از یک کتاب بهره ببرند.
مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور ادامه داد: در کشور بیش از سه هزار و 200 کتابخانه عمومی وجود دارد که بیش از 2هزار و 200 کتابخانه نهادی است و هزار کتابخانه دیگر به صورت مشارکتی است و یا به دیگر دستگاه ها تعلق دارد.
وی ادامه داد: اداره کل منابع نهاد کتابخانه های عمومی همواره به دنبال نهادینه کردن فرهنگ کتاب خوانی در بین خانواده ها، شاداب سازی محیط کتاب خانه ها، بهسازی، بازسازی و ایجاد کتابخانه در مناطق محروم و ترغیب مشارکت بیشتر مردم در حوزه کتاب بوده است.
وی ترویج بخش های کودک و نوجوانان را یکی از راهبردهای اصلی اداره کل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور عنوان کرد و ادامه داد: کودکان و نوجوانان قشر بسیار مهمی در جامعه هستند که باید با فرهنگ کتاب خواندن و ارزش کتاب آشنا شوند.
رمضانی یادآور شد: یکی از رقیب های اصلی کتاب در جامعه امروزی، فضای مجازی است که همه اقشار مختلف جامعه به ویژه خانواده نباید اجازه دهند که فرزندانشان فضای مجازی را جایگزین کتاب کنند.
مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان داشت : در طول تاریخ نحوه فکر کردن و زندگی کردم دچار تغییر می شود به طور مثال در دهه اول انقلاب اسلامی جامعه نیاز به نهضت سواد آموزی داشت و اکنون نیاز اصلی جامعه نهضت سواد رسانه ای است.
در این آیین 12 کتابدار برتر استان و شماری از نویسندگان، مولفان و فعالان عرصه فرهنگ کتاب تجلیل شدند.
24 آبان در تقویم روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار است و نهاد کتابخانه های عمومی کشور 15 تا 27 آبان 95 را روزهای کتاب ،کتابخوانی و کتابدار نامگذاری کرده است.
کتابخانه مرکزی سمنان یکی از 6 کتابخانه مرکزی کشور است و دارای 130 هزار نسخه کتاب و بیش از 6 هزار و 200 نفر عضور است.
72 باب کتابخانه با بیش از یک میلیون و 100 هزار جلد کتاب در استان سمنان فعال است.
7341/6026
خبرنگار: خدیجه سلطانی پور ** انتشاردهنده: جانعلی فتحی