دوشنبه, 21 ارديبهشت 1394 ساعت 09:46

برگی از کتاب بیست و هشتم/همراه با میهمانان خارجی نمایشگاه کتاب تهران

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «خواندن،گفت وگو با جهان» میزبان شماری از مهم ترین ناشران و نویسندگان بین المللی است که با حضور در بزرگترین رویداد فرهنگی تهران،ایران را بسیار متفاوت از آنچه شنیده اند، می بینند.
سالن بین الملل نمایشگاه بیست و هشتم همچون دوره های گذشته میزبان ناشران دولتی و خصوصی از اقصی نقاط جهان است و امسال فعالان عرصه نشر و کتاب از 34 کشور حضور در این نمایشگاه را تجربه کرده اند.

نمایشگاه کتاب تهران نه تنها هر روزه بسیاری از کتاب دوستان ایرانی را به آشنایی و برخورداری از جدیدترین آثار در حوزه 'یار مهربان' می خواند، شماری از فعالان حوزه صنعت نشر، نویسندگان، شرق شناسان و ایران شناسان خارجی را نیز میهمان پایتخت ایران کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه اخبار خارجی ایرنا، از جمله این میهمانان می توان به 'کلودیا دوبری' مسئول پروژه های بین المللی نمایشگاه کتاب فرانکفورت و 'برتران موریسه' مسئول نمایشگاه کتاب پاریس اشاره کرد. وی که از حضور در ایران و تعداد بازدیدکنندگان در نمایشگاه کتاب تهران حسابی ذوق زده به نظر می رسید در نشست بررسی تعاملات فرهنگی ایران و فرانسه با اشاره به تعداد قابل توجه بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران گفت: این موضوع نشانگر برتری ایرانیان در استقبال و بازدید از نمایشگاه های کتاب است.

دوبری نیز که بارها در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است یادآور شد: طی 8 سال اخیر که من در نمایشگاه تهران حضور داشته ام، گرچه همواره کاستی ها و فراز و نشیب هایی وجود داشته است؛ اما نکته مهم این است که به طور کلی کیفیت این نمایشگاه از جهات گوناگون روندی صعودی را طی کرده است.

در همین حال 'گارو وارطانیان' مدیر 'موزه ادبیات و هنر' شهر 'ایروان' ارمنستان و مسئول غرفه این کشور در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران بسیار علاقمند و مشتاق هستند و استقبال از آن واقعا فوق العاده است. ما از حضور در این نمایشگاه و برگزاری آن خیلی راضی هستیم.

'کارلو چرتی' رییس دفتر فرهنگی سفارت ایتالیا در تهران، با اشاره به سابقه طولانی دیپلماسی فرهنگی ایران و ایتالیا و تشابه بسیار نگاه مردمان دو کشور به مقوله فرهنگ و هنر تاکید کرد و گفت: مناسبات فرهنگی وسیله ای است که می تواند دریچه ارتباط دو کشور را همواره باز نگه دارد.

وی در گفت وگویی با خبرنگار ایرنا، افزود:من به نمایشگاه کتاب تهران خیلی علاقه دارم، چون به معتقدم برقراری ارتباط مستقیم بین خوانندگان و ناشران بسیار مهم است و این همان چیزی است که در این نمایشگاه محقق شده است.

این فعال فرهنگی ایتالیایی در عین حال خاطرنشان کرد: اما مهم ترین مشکلی که به طور کلی در خصوص نشر و چاپ کتاب و آثار ادبی و هنری در ایران وجود دارد، مساله کپی رایت و رعایت نشدن حقوق نویسندگان و صاحبان قلم است. ایران باید بیشتر به اهمیت این مساله توجه کند.

در مجموع گفته های شخصیت های خارجی حاضر در نمایشگاه کتاب تهران نشان دهنده این موضوع است که حضور نویسندگان، ناشران و متفکران جوامع مختلف در کشور یقینا در تعمیق روابط ایران با این کشورها و شناسایی فرهنگ صلح دوست و تمدن بی نظیر ایران نقش مهمی ایفا می کند.



***حضور پررنگ فرانسه با طعم بررسی میزبانی ایران در نمایشگاه پاریس

سفارت فرانسه در ایران امسال حضور پررنگ تری در نمایشگاه کتاب تهران دارد و به همراه یکی از ناشران این کشور با غرفه ای مشترک در بخش ناشران خارجی حضور پیدا کرده است.

مسئولان نمایشگاه کتاب تهران یک روز (یکشنبه 20 اردیبهشت) را به نام «روز فرانسه» نامگذاری کردند و برنامه های ویژه ای را با موضوع تعاملات فرهنگی دو جانبه به این امر اختصاص دادند.

شرکت مقام های سفارت فرانسه در نمایشگاه کتاب امسال همچون 'تی یری ویل' رایزن فرهنگی سفارت در تهران و 'برتران موریسه' رییس نمایشگاه کتاب پاریس، ناشران فرانسوی بیشتری را به حضور در نمایشگاه ترغیب کرد.

غرفه مشترک سفارت فرانسه و انتشارات فرهنگ معاصر کتاب هایی با موضوع علوم انسانی، تاریخ، هنر و ایران شناسی را در معرض دید و فروش قرار داده بود.



***غرفه آلمان؛ در سوگ گونتر گراس و استقبال از نویسنده های معاصر

به گفته مسئولان غرفه آلمانی امسال 150 ناشر آلمانی با 400 عنوان کتاب در غرفه سفارت آلمان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، حضور یافته اند. در این غرفه که دقایقی نیز میزبان 'جسیکا سانگر' وکیل انجمن ناشران آلمانی بود، بخشی برای دریافت سفارش از مشتریان ایرانی لحاظ شده بود.

در کنار عناوین متنوع کتاب های آلمانی در غرفه این کشور، بخش ویژه ایران شناسی و خارومیانه خودنمایی می کرد.

دیگر بخش مهم این غرفه، کتاب های مربوط به جنبش دانشجویی 1962 میلادی در میدان 'الکساندر' بود که به دلیل اتحاد دو آلمان، نقطه عطفی در تاریخ این کشور محسوب می شود.

امسال کتاب های 'ایلیا تریانوف' نویسنده آلمانی که ترجمه کتابی از وی به فارسی در نمایشگاه عرضه شده است نیز بخش مهمی از کتاب های عرضه شده در غرفه آلمان را به خود اختصاص داده بود. غیر از او آثار متنوعی از 'گونتر گراس' نویسنده شهیر آلمانی و برنده جایزه نوبل نیز که 24 فروردین سال جاری درگذشت و از محبوبیت بسیار زیادی در میان اهالی فرهنگ و ادب برخوردار است، در غرفه آلمان عرضه شده بود.



***دایره المعارف ایتالیایی 'تری کانی' در نمایشگاه تهران

مسئولان غرفه ایتالیا در نمایشگاه کتاب تهران از حضور پررنگ انتشارات 'تری کانی/Treccani' خبر دادند. تری کانی از جمله ناشرانی است که دایره المعارف یا کتاب های نفیس از هنرمندان ایتالیایی مانند 'لئوناردو داوینچی' منتشر می کند.

غیر از انتشارات تری کانی برخی آثار که در نمایشگاه 'بولونیا' ایتالیا عرضه شده در نمایشگاه کتاب تهران نیز عرضه می شود. همچنین علاقمندان به خرید کتاب های ایتالیایی می توانند کتاب مد نظر خود را به مسئولان غرفه سفارش دهند تا برای آنها خریده و تحویل داده شود.



***تونس؛ سابقه دو سال حضور در نمایشگاه کتاب تهران

با توجه به این که سفارت تونس در ایران رایزن فراهنگی ندارد، این کشور سال گذشته با کمک انجمن دوستی ایران و تونس در نمایشگاه شرکت کرده بود. در نمایشگاه امسال سفارت تونس این مسئولیت را برعهده گرفته بود.

مسئولان این غرفه در دومین حضور خود در نمایشگاه تهران، تنها به نمایش 78 عنوان کتاب موجود در سفارت بسنده کرده بودند اما از اینکه بار دیگر فرصت حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را داشتند،ابراز رضایت می کردند.



***ژاپن؛ هدف آشنا کردن مردم ایران با فرهنگ ژاپنی است

ژاپنی ها که سال هاست در نمایشگاه کتاب ایران حضور دارند، در 12 موضوع مختلف کتاب های خود را در معرض دید علاقمندان گذاشته اند.

مسئول این غرفه نیز با اشاره به حضور مسئولان فرهنگی سفارت ژاپن در نمایشگاه تهران، هدف از شرکت در نمایشگاه را صرفا معرفی فرهنگ ژاپنی به بازدید کنندگان و نه فروش کتاب عنوان کرد.



***زندگینامه شخصیت های سیاسی و مذهبی ونزئلا تقدیم به علاقمندان

مسئولان غرفه ونزوئلا نیز از عرضه 1200 عنوان کتاب و مجله در نمایشگاه بیست و هشتم خبر دادند. به گفته 'ادگاردو ایبارا/Edgardo Ibarra' دبیر دوم سفارت ونزوئلا در ایران این آثار برای فروش نیست و بیشتر به علاقمندان هدیه داده می شود. وی همچنین تاکید کرد سفارت ونزوئلا برای آشنایی بیشتر مردم ایران با شخصیت های سیاسی و فرهنگی ونزوئلا درمورد این شخصیت ها مانند 'سیمون بولیوار' یا 'هوگو چاوز' کتاب چاپ و توزیع می کند.



***سازمان ها و بنیادهای فرهنگی ایرانی نیز میزبان سالن بین الملل

سالن بین الملل بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران غیر از ناشران و سفارت خانه های خارجی حاضر در تهران، میزبان نهادها و سازمان های فعال در زمینه تبلیغ فرهنگ ایران به خارجی ها و ایرانی های نسل دوم و سوم در خارج از کشور است.

از جمله این نهادها می توان به بنیاد سعدی اشاره کرد که مهم ترین وظیفه آن آموزش زبان فارسی است. سازمان فرهنگ و تبلیغات اسلامی هم که در سالن های دانشگاهی و عمومی نمایشگاه نیز غرفه دارد در سالن بین الملل غرفه ای را به معرفی فعالیت های بیشتر این سازمان اختصاص داده است. مجمع تقریب مذاهب، بنیاد جهانی شدن، سازمان ارتباطات اسلامی از دیگر سازمان ها و نهادهای ایرانی است که با ارائه کتاب ها و محصولات فرهنگی خود در غرفه بین الملل میزبان بازدیدکنندگان شده اند.



***ترویج فرهنگ ایرانی و اسلام به زبان آلمانی؛ مرکز اسلامی هامبورگ

مرکز اسلامی هامبورگ با 120 عنوان کتاب به زبان های آلمانی، فارسی و ترکی استانبولی در نمایشگاه تهران حضور یافته است. این مرکز همچنین کتاب هایی را ویژه کودکان چاپ و در اختیار عموم قرار می دهد.



*** ناشران مستقل خارجی میزبان بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران

موسسه فرهنگی – قرآنی 'التنزیل' پاکستان دیگر میهمان خارجی نمایشگاه کتاب تهران است. این موسسه در سال 1385 در لاهور پاکستان، فعالیت خود را در زمینه های علمی، فرهنگی، آموزشی و قرآنی آغاز کرده است.

این موسسه که به شکل هیات امنایی اداره می شود، در ایران (قم)، هند و افغانستان شعبه هایی دارد و دوره های تربیت مربی قرآنی را نیز برگزار می کند. بخش بین الملل این موسسه کتاب های مذهبی را به زبان های اردو، آذری و انگلیسی منتشر می کند.

انتشارات 'فتا' ترکیه نیز ناشر خصوصی دیگری بود که تنها با هدف نمایش آثار مذهبی منتشر شده در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافته است.



بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، سه شنبه 15 اردیبهشت ماه، با حضور حجت الاسلام والمسلمین 'حسن روحانی' رییس جمهوری، 'علی جنتی' وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مهمانان داخلی و خارجی گشایش یافت.

در نمایشگاه امسال برنامه های جدیدی برای معرفی برخی از کشورهای خارجی شرکت کننده تدارک دیده شده است که 'روز کشورها' یکی از آنهاست. در این روزها، رایزن های فرهنگی از کشورهای مربوط به آن روز حاضر خواهند شد. برنامه 'یک روز و یک زبان' نیز از ویژه برنامه هایی است که در همین راستا به صورت روزانه برگزار می شود.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت ماه با شعار 'خواندن، گفت وگو با جهان' در مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

گزارش از: منصوره شوشتری و فائزه طاهری

اروپام**9157**9053** 1701

اطلاعات تکميلي

خواندن 1248 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

آخرین اخبار

اخبار انتشارات دیجیتال

پربازدیدترین اخبار