'شهاب الدین دارایی' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه گوشه حافظ در محلی در بیناد ملی کتاب پاکستان و بنا به پیشنهاد 'انعام الحق جاوید' رئیس این بنیاد فرهنگی پاکستان دایر شده است، گفت: در ملاقاتی که با رئیس بنیاد ملی کتاب پاکستان داشتم، وی به شهرت و محبوبیت مشاهیر فرهنگی و ادبی ایران از جمله حافظ شیرازی اشاره کرد و پیشنهاد داد که مناسب است بخشی از بنیاد ملی کتاب پاکستان به مکانی برای معرفی بیشتر این شاعر بزرگ ایرانی اختصاص یابد.
'گوشه حافظ' به عنوان یک طرح ارزشمند فرهنگی در حوزه حافظ شناسی و ادبیات و فرهنگی غنی ایرانی، روز دوشنبه هفته گذشته با حضور مقامات عالی فرهنگی پاکستان و نمایندگان عالی سیاسی-فرهنگی دولت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد، در محل بنیاد ملی کتاب پاکستان رسما افتتاح شد.
دارایی گفت: اکنون با ایجاد گوشه حافظ در در بنیاد ملی کتاب پاکستان، مکان مناسبی برای برگزاری نشست ها و گفت و گوهای فرهنگی و ادبی و تداوم برگزاری این گونه جلسات با حضور علاقه مندان به فرهنگ و ادب ایرانی و فارسی فراهم شده و کتاب هایی که در این مرکز در دسترس علاقه مندان قرار گرفته، زمینه انجام فعالیت های مطالعاتی و تحقیقاتی درباره مشاهر ادب و فرهنگ ایران از جمله حافظ را فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: با توجه به روابط دیرینه و تاریخی دو ملت ایران و پاکستان به ویژه در زمینه های ادبی، ایجاد گوشه حافظ در اسلام آباد و متقابلا ایجاد طرح های مشابه در زمینه اقبال شناسی در یکی از مراکز فرهنگی یا دانشگاهی ایران، کمک قابل توجهی به تقویت این روابط دیرینه خواهد کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان به اشاره به اینکه بیش از 200 جلد کتاب در حوزه شعر و ادبیات و معرفی مشاهیر ادبی ایران به ویژه در زمینه حافظ شناسی به زبان های فارسی، اردو، انگلیسی و عربی از ایران خریداری و برای استفاده از بازدیدکنندگان گوشه حافظ ، به بنیاد ملی کتاب پاکستان اهدا شده است، گفت: کتاب های ادبی موجود در گوشه حافظ فرصتی برای محققان و دانشجویان پاکستانی علاقه مند به فعالیت های تحقیقاتی، مطالعاتی و یا ارائه پایان نامه های دانشگاهی در حوزه فرهنگ و ادب فارسی و مشاهیر ادبی ایران فراهم کرده است.
وی افزود: اکنون در گوشه حافظ در بنیاد ملی کتاب پاکستان یک کتابخانه تخصصی حافظ شناسی ایجاد شده است که می تواند به عنوان یک منبع برای مراجعه محققان و دانش پژوهشانی که در زمینه ادبیات ایران به صورت عام و درباره حافظ به صورت خاص قصد مطالعه و تحقیق دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گفت: علاوه بر کتاب های اختصاصی حافظ شناسی، کتاب هایی شامل آثار سایر مشاهیر ادبی ایران همچون فردوسی، خیام، سعدی، شهریار، پروین اعتصامی... و همچنین اقبال لاهوری شاعر پارسی گوی پاکستانی و نیز کتاب هایی در معرفی این شخصیت ها را در این کتابخانه برای استفاده علاقه مندان قرار داده ایم.
وی افزود: از این پس نیز تصمیم داریم حداقل ماهی یک یا دو بار نشست های شعر و ادب را با حضور علاقه مندان شعر و ادب فارسی در گوشه حافظ در بنیاد ملی کتاب پاکستان برگزار کنیم.
دارایی با برشمردن مناسبت های فرهنگی و ادبی مختلف از جمله بزرگداشت حافظ، سعدی، اقبال لاهوری و . . . که معمولا به طور مشترک و با همکاری نهادهای فرهنگی ایران و پاکستان، در پاکستان برگزار می شود گفت: تصمیم داریم از این پس مراسم ها و مناسبت های بزرگداشت این مشاهیر را در محل گوشه حافظ در بنیاد ملی کتاب پاکستان برگزار کنیم.
رایزن فرهنگی ایران در پاکستان درخصوص اهمیت معرفی حافظ و دیگر مشاهیر ادبی ایران در پاکستان، گفت که شعرای بزرگی که نام آنها در ایران و پاکستان و در مشرق زمین شناخته شده است، متعلق به یک کشور، یک ملت و یک جغرافیای خاص و محدود نیستند بلکه تعلق به جهان بشریت دارند و خدماتی که این شخصیت های بزرگ ادبی و فرهنگی انجام داده اند، کمک بزرگی به صلح و دوستی و انسانیت انسان انجام داده است.
وی افزود: بنابراین بزرگداشت این شخصیت های ارزشمند، بزرگداشت انسانیت است و به همین دلیل است که شخصیتی مثل حافظ را به عنوان یک نماد در بنیاد ملی پاکستان معرفی کرده ایم و امیدواریم این اقدام، گام دیگری در جهت استحکام روابط دو ملت و دو کشور ایران و پاکستان به ویژه در حوزه های فرهنگی و ادبی باشد.
وی همچنین با اشاره به علامه اقبال لاهوری و شخصیت برجسته این شاعر فارسی گو و ادیب نامدار پاکستانی گفت: شخصیت اقبال به حدی برجسته و مهم است که رهبر معظم انقلاب از ایشان به عنوان 'ستاره پر فروغ شرق' توصیف کرده اند. ما هم قصد داریم با کمک دستگاه های فرهنگی و ادبی پاکستان در یکی از مراکز فرهنگی و دانشگاهی ایران یک 'گوشه اقبال شناسی' را برای خیل عظیم علاقه مندان به این شخصیت فرهنگی، علمی و ادبی پاکستان فراهم کنیم.
آساق**1723
انتشار دهنده: محمدرضا منافی