یکشنبه, 05 دی 1395 ساعت 19:04

مرحوم آیت الله واعظ زاده شخصیت بی نظیر علمی و مذهبی داشت

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
رئیس سازمان سمت(سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها) گفت: شخصیت علمی و مذهبی مرحوم آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی به حدی بی نظیر بود که هیچکس نمی تواند جای وی را بگیرد.
حجت الاسلام احمد احمدی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری مراسم یادبود مرحوم آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی در مسجد امام صادق (ع) در میدان فلسطین به خبرنگار ایرنا گفت: در سال 1337 با همکاری آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله نوری همدانی ، امام موسی صدر و چندنفر دیگر از علما مجله مکتب اسلام را راه اندازی کردند.
وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله واعظ زاده با قلمی شیوا و روان در حوزه تاریخ اسلام در این نشریه به نگارش می پرداخت، افزود: زمانی که این نشریه چاپ و به دسترس آیت الله عظما بروجردی رسید وی بسیارخوشحال شد که چنین مجله ای با نگارش فارسی روان در عرصه رسانه ها ظهور پیدا کرده است.
حجت الاسلام احمدی افزود: با وجود مشغله های علمی و تدریس در حوزه تصمیم گرفت به مشهد برود و در همانجا کارهای گسترده دایره المعارف قرانی را آغاز کرد.
وی به کار ویژه این مرحوم در حوزه تقریب مذاهب اسلامی اشاره کرد و گفت: به دلیل گستردگی معلومات وی در حوزه های مختلف مذاهب اسلامی این توانایی را داشت که به تحلیل در زمینه افتراق های بین مذاهب مختلف بپردازد و در ایجاد وحدت بین آنان اقدام موثری انجام دهد.
در مراسم نکوداشت آیت الله واعظ زاده خراسانی، شخصیت های فرهنگی و سیاسی از دفتر و بیت رهبرمعظم انقلاب، مجلس شورای اسلامی، وزرای دولت و دیگر مقامات لشکری و کشوری شرکت داشتند.
مرحوم آیت الله واعظ زاده خراسانی نایب رئیس اتحادیه علمای مسلمان و عضو شورای عالی تقریب مذاهب یکشنبه هفته گذشته در سن 91 سالگی در مشهد دار فانی را وداع گفت.
وی در سال 1304 هجری شمسی در مشهد متولد شد و علوم دینی را در حوزه های علمیه نجف، مشهد و قم نزد اساتید و مراجع بزرگی چون آیت الله العظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی، امام خمینی (ره) و علامه طباطبائی آموخت و دارای اجازه نقل حدیث از مراجع بزرگ بود.
رهبر معظم انقلاب با صدور پیامی مرحوم واعظ زاده را روحانی بزرگوار و پرکار و روشن بین دانسته و افزودند: او از جمله مردان با همت و جامعی بود که علوم اسلامی همچون فقه، حدیث، رجال و تراجم را از برترین استاد این فنون یعنی مرحوم آیة الله العظمی بروجردی اعلی الله مقامه فراگرفته و خود در عمر پربرکت خویش به تحقیقات بدیع در آن و نیز علوم قرآنی و تاریخ و کلام پرداخته بود.
حضرت آیت الله خامنه ای آثار قلمی و تحقیقی واعظ زاده را در برخی از این رشته ها در شمار افتخارات علمی حوزه های علمی شیعه برشمردند که مورد استفاده ماندگار دنیای اسلام خواهد بود.
از مرحوم واعظ زاده کتاب های متعددی از جمله رسالة الشیخین، «الوحدة الاسلامیّة ، عناصرها و موانعها»، تصحیح و تحقیق دو کتاب «المقنع والهدایة» از شیخ صدوق، شرکت در تألیف جامع احادیث الشیعه، تحقیق و ترجمة کتاب «الجمل والعقود فی العبادات» از شیخ طوسی، گردآوری، تصحیح وانتشار مقالات کنگره شیخ طوسی درسه جلد و نیز کتاب رجال و فهرست شیخ طوسی و نیز مقالات فراوان در مجلات مکتب اسلام، نشریه دانشکدة الهیات، نشریه مشکوة به زبان فارسی، و مجلة الارشاد، رسالة القرآن، رسالة الثقلین، رسالة التقریب به زبان عربی به یادگار مانده است.
* برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: کامبیز رضایی انتشاردهنده: موسی فعالیان
تهرام/1699 / 1539

اطلاعات تکميلي

خواندن 994 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

آخرین اخبار

اخبار انتشارات دیجیتال

پربازدیدترین اخبار