یکشنبه, 14 آذر 1395 ساعت 19:00

آیت الله احمدی از منظر فرهیختگان

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
مراسم نکوداشت آیت الله احمد احمدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر یکشنبه با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیاری از چهره های فرهنگی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، صالحی امیری در این مراسم از آیت الله احمد احمدی به عنوان یک سرمایه فرهنگی یاد کرد که در مسیر خدمت به جامعه و عرصه فرهنگی کشور گام های موثری برداشته است.
وی گفت: امثال آیت الله احمدی چراغ روشنی هستند که کشور را به سمت تعالی و پیشرفت هدایت می کنند.

** تسلط آیت الله احمدی به زبان های خارجی
وزیر سابق آموزش و پرورش نیز در این مراسم با بیان اینکه سابقه آشنایی وی با دکتر احمدی به سال 65 بازمی گردد، گفت: وی در شورای تغییر بنیادین نظام آموزش و پرورش، 135 بار جلسه پنج ساعته برگزار کرد و در همه جلسات نیز به علت وقت شناسی سر ساعت حاضر می شد.
علی اصغر فانی به مسوولیت پذیری و جدیت در کار دکتر احمدی اشاره و اضافه کرد: وی به زبان های عربی، انگلیسی، اردو و آلمانی تسلط دارد بدون آنکه از هیچ معلمی کمک گرفته باشد.
فانی ادامه داد: دکتر احمدی قبل از انقلاب نیز 10 جزء قرآن را به انگلیسی ترجمه کرد و این زبان ها را در ایام تابستان و زمانی که خانواده اش به زادگاه شان سفر می کردند، می آموخت.
وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه دکتر احمدی در هزینه های دولتی و حفظ بیت المال بسیار سختگیر است، افزود: به جرات می توان گفت سازمان سمت و دانشکده علوم انسانی با صرف کمترین هزینه اداره شده است.
وی با اشاره به خلوص و تواضع این استاد برجسته حوزه و دانشگاه، از وی به عنوان الگویی مناسب برای دانشجویان و دانش آموزان یاد کرد.
وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه سعه صدر، صراحت لهجه و وقت شناسی دکتر احمدی مثال زدنی است به حریت و آزادگی وی اشاره کرد و گفت: آیت الله احمدی از برخی چهره های سیاسی دفاع کرده که کمتر کسی جرآت آن را به خود داده است.
وی از این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خواست تا با وقت گذاری، دانش و یافته های خود را مکتوب کرده تا بحر عظیم این اطلاعات ثبت و ضبط شود.

** دکتر احمدی یک نمونه اخلاقی در میان جامعه است
عضو فرهنگستان علوم ایران نیز در این مراسم، آیت الله احمدی را یک روحانی متخصص الهیات دانست که هرگز ترک اولی از وی سر نزده است.
آیت الله سید مصطفی محقق داماد اظهار داشت: دکتر احمدی با متد درس خوانده و ادبیات عرب را عمیق می داند در حالیکه هیچگاه اظهار فضل نکرده، وی شاگرد علامه طباطبایی بود، ما طلبه ها علامه را توسط دکتر احمدی می شناختیم.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: دکتر احمدی همیشه در خدمت علامه طباطبایی بود، بطوری که وقتی برادر وی درگذشت، دکتر احمدی عبا را کنار گذاشت و در مراسم ختم او مانند یک خادم شرکت کرد.
وی تصریح کرد: برای توسعه و تحقق اخلاق در جامعه مطالب زیاد نوشته و موعظه های فراوان شده است، اما اخلاق در جامعه یافت نمی شود و در دانشگاه اخلاق طلبگی وجود ندارد.
محقق داماد گفت: عامل مهم برای تحقق اخلاق و عملی شدن آن، وجود یک الگو و اسوه است تا مردم و جوانان از آن درس بگیرند، دکتر احمدی یک نمونه اخلاقی در میان جامعه است، فردی که ذره ای تکبر ندارد.
این مجتهد و حقوقدان، راستگویی، امانت داری، تواضع و شجاعت را از ویژگی های آیت الله احمدی برشمرد و افزود: وی عالم الهیات است که فلسفه، فقه، تاریخ و ادبیات را می داند، اما هرگز به زبان نمی آورد.

** دکتر احمدی تاکنون پیش نماز نبوده است
رییس فرهنگستان علوم نیز گفت: همواره از دکتر احمدی آموخته و در حضر و سفر با وی بوده ام و در این مدت مهربانی و درستکاری وی را آزمودم.
رضا داوری اردکانی با بیان اینکه این عضو شورای انقلاب فرهنگی در عمر 83 سال خود یکبار هم پیش نماز نبوده، این کار وی را نشانه پروش و تربیت اسلامی او دانست.
وی با بیان اینکه آیت الله احمدی به مدت 30 سال با علامه طباطبایی همدم و همراه بوده، ادامه داد: تاثیر رفتار علامه در وی به خوبی مشهود است.
رییس فرهنگستان علوم با تاکید بر لزوم تجلیل از بزرگان علم و فرهنگ در کشور گفت: باید از این افراد بدون ملاحظه قدردانی شود، هر چند دکتر احمدی تمایلی برای این برگزاری این نکوداشت از خود نشان نداد.
وی از آیت الله احمدی به عنوان بانی اصلی دانشگاه تربیت مدرس یاد کرد و افزود: به خلق و علم و دانش وی ادای احترام می کنم.
داوری اردکانی اضافه کرد: این استاد حوزه و دانشگاه با وجود فیلسوف بودن، بدون هیچ ادعا و توقعی و در کمال سادگی زندگی کرده است.

** فردی که هرگز به دنبال ثروت اندوزی نبود
استاد گروه کلام و فلسفه اسلامی دانشگاه تهران نیز با اشاره به ویژگی های آیت الله احمدی گفت: اخلاص، صداقت، صمیمیت، تقوا و دلسوزی از نکات بارز این شخصیت علمی و فرهنگی است.
نجفقلی حبیبی با بیان اینکه از سال 61 دکتر احمدی را می شناسم، افزود: وی با دقت نظر مقالات دانشجویان را مطالعه کرد و نقش موثر وی در تربیت نیروی انسانی و اساتید و متخصصان علوم انسانی بی بدیل است.
به گفته وی، بسیاری از اساتید رشته علوم انسانی از سراسر کشور تربیت یافته این شخصیت دینی و علمی هستند.
حبیبی با بیان اینکه احمدی هرگز دنبال ثروت اندوزی و پست و مقام نبوده، ادامه داد: افرادی نظیر وی بی شک بهترین اسوه برای معلمان و اساتید هستند آن هم در زمانه ای که جامعه به دلایل زیادی دچار بد اخلاقی شده است.

** هزینه نکردن از بیت المال شرط برپایی مراسم
استاد دانشگاه تربیت مدرس و دبیر علمی همایش نیز گفت: دانشکده علوم انسانی در مدیریت جدید خود تلاش دارد از بزرگان این حوزه قدردانی کند به همین منظور مراسم نکوداشت دکتر احمدی را در دستور کار قرار داد.
محمد جعفر حبیب زاده با بیان اینکه برای مراسم نکوداشت دکتر احمدی موسسه حکمت و فلسفه و سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز مشارکت داشتند، افزود: آیت الله احمدی با برگزاری این مراسم به شدت مخالفت کرد و با دو شرط راضی به برپایی این مراسم شد.
وی با بیان اینکه هدف از این مراسم انتقال تجربه نسل گذشته به نسل آینده است، ادامه داد: آقای احمدی با این شرط که مراسم اثر تربیتی داشته باشد و از بیت المال هم برای برپایی آن هزینه ای نشود با آن موافقت کرد.

** انتشار بیش از 2 هزار جلد کتاب
معاون دانشگاه تربیت مدرس نیز گفت: دکتر احمدی فردی عقل گرا و دین مدار است که در راه دین، دانش و اخلاق خدمات زیادی کرده است.
محسن محمدزاده افزود: دکتر احمدی حوزه های تعالی و ترقی را در رشته های علوم انسانی توسعه بخشید و در این مسیر شب و روز نداشته است.
وی ادامه داد: تاسیس دانشگاه تربیت مدرس در سال 61 و راه اندازی سازمان سمت از فعالیت های بی بدیل و ماندگار دکتر احمدی است.
محمدزاده دکتر احمدی را مایه افتخار و سرافرازی کشور دانست و اضافه کرد: سازمان سمت تاکنون بیش از دو هزار جلد کتاب در حوزه علوم انسانی منتشر کرده که از ثمرات این دانشمند نیکوکار و فرزانه است.

** تربیت حدود 20 هزار استاد در دانشگاه تربیت مدرس
آیت الله احمد احمدی نیز در این مراسم ضمن قدردانی به خاطر برپایی این مراسم گفت: همه انچه امروز بیان شد به خاطر خوبی و درون پاک افراد حاضر است، زیرا لیاقت این همه لطف را ندارم، در درون ما هزاران عیب است که اگر بر ملا شود وای بر ما.
وی ادامه داد: هر فرد لباس ظاهرش خوب در حالیکه باطنش پنهان است، از این رو دعا می کنم خداوند آنچه را در دل ما است فاش نکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه همه حاضران به دلیل تکریم از علم و دانش و علاقه به آن به این مکان آمده اند، ادامه داد: علیرغم میلم در قم هم آیت الله سبحانی و مصباح نیز مراسمی را برای من برگزار کردند.
وی با بیان اینکه حدود 20 هزار استاد در سراسر کشور در دانشگاه تربیت مدرس تربیت شده اند، افزود: کتاب های سمت در حوزه علوم انسانی حدود 40 میلیون نسخه است بطوریکه در خانه هر ایرانی حداقل یکی از آنها یافت می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توصیه کرد، میراث دانشگاه ها با قدرت، اخلاص، تواضع و دلسوزی حفظ و تقویت شوند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تابلوی خط نوشته ای را به پاس زحمات چند دهه آیت الله احمدی به وی اهدا کرد.
پخش نماهنگ، قرائت پیام آیت الله عبدالله جوادی آملی به مناسبت نکوداشت آیت الله احمدی و رونمایی کتاب «فیلسوف نظر و عمل: ارج نامه استاد دکتر احمد احمدی» از دیگر برنامه های این مراسم بود.
فراهنگ ** 1880 ** 1540 ** 1071 ** خبرنگار: پروین اروجی ** انتشار دهند: امید غیاثوند

اطلاعات تکميلي

خواندن 1185 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

آخرین اخبار

اخبار انتشارات دیجیتال

پربازدیدترین اخبار