دوشنبه, 21 ارديبهشت 1394 ساعت 17:15

انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی به نمایشگاه کتاب تهران آمد

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
تهران - مرکز اسناد انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی را به عنوان یکی از آثار جدید خود در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه کرد .
به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا ، این اثر تألیف سمیه زمانی است که در آن با استفاده از روش گفتمان، تلاش کرده است تا تاثیر انقلاب اسلامی ایران را بر بیداری اسلامی در کشورهای عربی بررسی کند.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 26 اردیبهشت ماه در مصلی تهران برپاست .

در قسمت هایی از مقدمه این کتاب چنین می خوانیم: گفتمان انقلاب اسلامی ایران باتوجه به قرابت معنایی و پیشینه گفتمانی ، غیریت های مشابه و دال مرکزی مشابه ، موجب تحول در جهت یابی ومسیر گفتمان بیداری اسلامی شد. مفصل بندی دال حکومت اسلامی و ایجاد حکومت جمهوری اسلامی در ایران بر مبنای الگوی ولایت فقیه موجب شد تا دال حکومت در گفتمان احیاگری اسلامی به مدلولی و معنایی تازه دست یابد. همین امر موجب شد تا به ویژه گفتمان شیعی احیاگری اسلامی در منطقه تقویت و تثبیت شود و هویت کنشگران سرخورده ی آن تقویت گردد.

اگر چه در مورد کنشگران سنی مذهب نیز چنین رویدادی رخ داد. برای نمونه فلسطین نمونه مناسبی برای این ادعا است.نمونه ای که می تواند بهترین نمود تأثیر گفتمان انقلاب اسلامی بر بیداری اسلامی باشد. انقلاب اسلامی توانست با تغییر در صورت بندی گفتمانی مقاومت اسلامی، معانی نوینی از اسلام و قرآن در جامعه ی سنی مذهب فلسطین پدید آورد. مفصل بندی های نوین و تغییراتی که زنجیره هم ارزی گفتمان احیاگری را دچار واگرایی و از سویی همگرایی های نوینی ساخت.

از تنافر و تقابلی که از سوی گفتمان محافظه کاری اسلامی در رقابت گفتمانی با گفتمان انقلاب اسلامی ایجاد شد تا تکوین، تأسیس، تقویت و تثبیت خرده-گفتمان های بیداری اسلامی در عراق، لبنان، فلسطین و سایر نمونه های مورد بررسی می توان تأثیر نسبی گفتمان انقلاب اسلامی را مشاهده کرد.

این امر در یک پیوستار با نوسانات مختلف قابل ترسیم است.تحولات کشورهای عربی در اواخر سال 2010 میلادی، نقطه عطفی بود که رقابت گفتمان های اسلامی و غربی را در جهت انتظام و استیلای نظم مورد نظر هر یک از این گفتمان ها،تشدید کرد. در این مقطع، گفتمان بیداری اسلامی یکی از گفتمان های درگیر در منازعات بود.

واکاوی تحولات گفتمانی بیداری اسلامی نشان از امواج متلاطم، اسلام گرایی دارد. امواجی که به خصوص پس از انقلاب اسلامی ایران، گستره ی بیشتری از جهان اسلام را درنوردید. این امواج بار دیگر در جریان تحولات کشورهای عربی مطرح گردید. منازعه ی معنایی گفتمان های اسلامی وغربی در این برهه تشدید شد و هنوز هم تداوم دارد. در این فراز و فرود گفتمانی، انقلاب اسلامی، با تثبیت جایگاه مرکزی اسلام و مفصل بندی نشانگان منظومه ی مذهبی توانست زنجیره های هم ارزی گفتمان بیداری اسلامی را دچار تغییرات و تحولاتی نماید. مهم ترین تغییر در صورت بندی نوینی بود که جهان و سیاست را بر اساس نگرشی نوین از اسلام معنا می کرد. نگرشی که به تدریج بر قوت منازعه ی درون گفتمانی اسلامی و برون گفتمانی با غرب افزود چنان چه در جریان تحولات کشورهای عربی، غرب را به کاربرد کردارهای سیاسی زبانی وغیرزبانی گونه گونی برای برجسته ساختن خود و حاشیه راندن گفتمان انقلاب اسلامی وادار ساخت.

فراهنگ **7537**

اطلاعات تکميلي

خواندن 1005 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

آخرین اخبار

اخبار انتشارات دیجیتال

پربازدیدترین اخبار